Cyberhyökkäykset kotisivuille ovat valitettavasti riski, mikä koskee kaikkia yleisiä julkaisujärjestelmiä, kuten WordPressiä, Joomlaa, Drupalia jne. Tätä riskiä pienentääksemme, meillä tehtyihin kotisivuihin kuuluu vakiona laadukas tietoturvalisäosa, mikä torjuu tehokkaasti hakkerointiyrityksiä.

Tästä huolimatta, päivityksistä (WordPressin ydin, teema ja lisäosat) pitäisi huolehtia säännöllisesti (esim. 2-3 kk:n välein) ja oheisesta videosta näet, miten tämä tehdään.

Ennen kuin päätät alkaa itse huolehtimaan päivityksistä, varmista, että sivuston automaattinen varmuuskopiointi on kunnossa. Meillä tehtyihin kotisivuihin asennetaan lisäosa, joka hoitaa päivittäin varmuuskopionnin kotisivutilaanne. Lisäksi myös webhotelleilla on omat tekniikkansa asiakkaidensa sivuston ja tietokantojen varmuuskopioihin. Eli kun olet varmistanut, että asia on kunnossa, tämän enempää sinun ei tarvitse asiasta huolehtia, mutta lue silti lisää.

Varmuuskopiointi on tärkeää, koska uudet versiot WordPressista, teemasta ja lisäosista voivat olla keskenään yhteensopimattomia. Esimerkiksi johonkin lisäosaan on voitu tehdä uudistus, mitä esim. teema ei tue. Tämä on aika harvinaista, mutta jos huolehdit itse sivuston päivityksistä, on hyvä tietää, mitä sitten tehdä.

Jos sivusto toimii oudosti päivitysten lataamisen jälkeen, täytyy palauttaa aiempi versio kotisivuista ja odotella, että kehittäjät ehtivät tuoda esim. lisäosat ajantasalle.

Tällöin ota yhteyttä esimerkiksi webhotelliisi sivuston varmuuskopion palauttamista varten, mikä on yleensä maksullista lisätyötä, mutta tulee aina edullisemmaksi kuin hakkeroidun sivuston korjaaminen.

Jos olet it-asiantuntija, voit kokeilla itse varmuuskopion palauttamista kirjautumalla omaan webhotellisi hallintapaneeliin, mistä löytyvällä PHP MyAdmin -ohjelmalla voit palauttaa tietokannan varmuuskopiosta.

Yksinkertaisin tapa hoitaa päivitykset on valita sellainen webhotelli, kenen palveluihin kuuluu päivityksistä huolehtiminen. Tällainen on esimerkiksi www.hostingpalvelu.fi/wordpress-webhotelli. Mikäli webhotellin vaihto ei tulee kyseeseen, voit myös pyytää Velhovisiota tekemään päivityksiä tuntityönä kuluneen työajan mukaan.
Katso kaikki asiakasohjeet