Blogi

Blogi

Mistä kotisivujen hinta koostuu?

Suosittelen lukemaan hyvän ystäväni ja kollegani Samin kirjoituksen vastaavasta aiheesta ”Mikä mainostoimistotyössä maksaa”. Täyttä asiaa, käykääpä lukaisemassa.

Kuitenkin tästä kirjoituksesta puuttuu kolikon nurja puoli, eli yritystoiminnan kulut (mm. YEL, yritystoiminnan vakuutukset, ohjelmien lisenssit…) sekä verokarhun kouraisu yrittäjän kukkarolla. Olen siitä onnellisessa asemassa, että liiketilan vuokraa en joudu maksattamaan asiakkaillani, mutta monelle edellämainitulle kululle en voi mitään.

Haluankin korostaa, että yrittäjä ei saa pitää koko tuotteen / palvelun hintaa, vaan siitä vähennetään aika moni kulu ennen kuin siitä muodostuu palkka.

Arvatkaapa, minkä virheen tein aloittavana yrittäjänä?

Aloitin yrittäjän taipaleeni vuonna 2007 – ensin sivutoimisena, tämän jälkeen täysipäi(väi)senä. Tarjoukset osasin tehdä hienosti, mutta virheen tein lisätöiden tuntihinnoittelun kanssa. Määritin itselleni tavoitepalkan (kulujen jälkeen) ja jaoin sen 160:lla, eli kuukauden potentiaalisella työtuntimäärällä. Maailmalle tehtiin alimmillaan 15 euron tuntipalkalla töitä, koska oletin, että aamulla avaan koneen kahdeksalta ja lopetan työpäiväni neljältä, ja tämän välin voin laskuttaa asiakkaalta. Ei mennyt ihan niin. Tähän on syynä se, että en ollut huomioinut ei-laskutettavaa työtä.

Ei-laskutettava työ

Tätä ei-laskutettavaa työtä on esimerkiksi taloushallintotyö, sähköpostiviestittely, tarjouslaskenta, uuden opiskelu ja omaan mainontaan menevä aika. Olen muuten laskenut, että ei-laskutettavan työn osuus on yllättävän suuri, pahimmillaan jopa puolet päivästä.

Lisäksi pitää varautua

Taskusta pitää löytyä jemmarahastoa myös lomiin, omaan tai perheen jäsenten sairastumisiin ja mahdollisiin koulutuspäiviin. Lisäksi mainosalalla on toistuvia hiljaisia hetkiä (nämä sijoittuvat pitkien lomakausien jälkeiseen aikaan, alkusyksyyn ja tammikuulle) ja näistäkin ajoista pitää vain selviytyä.

Näkymätön työ itse kotisivuprojektille

Kun kotisivut alkavat näyttää ulkoisesti hyvältä, loppurutistus vasta alkaa. Tällöin tiimi tarttuu mobiili- ja tablettilaitteisiin ja tekee voitavansa niidenkin toimimiselle. Mitä monimutkaisempi design, sitä enemmän saa paiskia töitä responsiivisuuden eteen. Samoin erilaiset nettiselaimet usein teettävät työtä, mitä usein asiakas itse ei huomaa. Lisäksi jokaisen sivun SEO-eli hakukonenäkyvyys asetukset täytyy käydä läpi sekä ilmoittaa Googlelle uusista sivuista. Kun sivua halutaan jakaa netissä, myös se miltä jaettu sivu näyttää, pitää viimeistellä. Myös kävijäseuranta pitää asentaa. Myös sinut asiakkaana pitää kouluttaa hallitsemaan uusia sivujasi.

Vihdoista viimein siitä palkasta

Törmään usein yrittäjäfoorumeissa mainintaan ’muuten menee hyvin yrityksessä, mutta vielä haaveilen, josko voisin maksaa itselleni palkkaa’. Aina ihmettelen, että miten kukaan tulee toimeen ilman palkkaa.  Yrittäjät kestävät toisinaan pidemmät työtunnit ilman lisäkorvausta, mutta yritystoiminta ei saisi koskaan olla vain kallis harrastus, vaan sillä pitäisi tienata edes kohtuullinen elanto. Tästä voidaan varmaan olla yhtä mieltä?

Lisää kirjoituksia
Mikä Velhovisio?

Olemme iloinen ja energinen mainostoimisto Tampereen kainalossa Ylöjärvellä  ja loihdimme mainioita kotisivuja ja näyttäviä mainosmateriaaleja.

Tervetuloa VIP-asiakkaaksemme!

Olen Velhovision perustaja ja mainosalan kokenut monitoiminainen. Vastaan sujuvasta projektin kulusta ja pidän ohjat käsissäni moneen osaajaan.

Jään innolla odottamaan yhteydenottoasi, niin katsotaan mitä voimme tehdä yrityksenne eteen!

– Maaret Borg, yrittäjä ja visuaalinen toteuttaja

Annika Salminen

Energiapakkaus Annika hoitaa asiakaspalvelua ja saa lämpöisellä olemuksella päivän paistamaan myös asiakkaan risukasaan.

Olen Velhovision perustaja ja mainosalan kokenut monitoiminainen. Vastaan sujuvasta projektin kulusta ja pidän ohjat käsissäni moneen osaajaan.

Jään innolla odottamaan yhteydenottoasi, niin katsotaan mitä voimme tehdä yrityksenne eteen!

– Maaret Borg, yrittäjä ja visuaalinen toteuttaja

Pirauta ihmeessä!
Istutaanko alas?
Asemantie 2, Ylöjärvi
Laitathan viestiä?
Verkostoidutaan?

Velhovisio mainostoimisto Ylöjärvi ja koko suomi - aina osaavaa ja henkilökohtaista palvelua!

2019-04-25T11:46:58+03:00