Blogi

Blogi

Millainen on hyvä landing page?

Landing page eli laskeutumissivu on se, mihin netin käyttäjä johdetaan mainoksesi näkemisen jälkeen. Yleensä kävijää ei kannata johtaa etusivulle, sillä se on sama kuin veisit hänet kauppasi ovelle. Taluta hänet mieluummin suoraan myyntihyllylle.

Käyttöesimerkkejä

Perinteisimpiä laskeutumissivujen käyttöesimerkkejä on Google Adwords-mainokset ja muu sähköinen mainonta. Jos laskeutumissivun osoite voidaan pitää lyhyenä, voidaan laskeutumissivua käyttää myös printtimainonnassa (mainokset, flyerit, julisteet…). Printtimainonnan tueksi voidaan lisätä myös QR-koodeja eli älypuhelimella luettavia linkkejä. Lehtimainoksia taittaessani tuskastun usein siihen, että tilaa on usein liian vähän. Laskeutumissivu lisää tällöin kätevästi mainosviestin sisällön määrää.  Laskeutumissivuja kannattaa käyttää erityisesti mainonnan tehon mittaukseen – jos laskeutumissivujen osoitetta ei tiedä kuin mainoksen nähnyt, kävijätilastoilla saadaan kätevästi selville, montako potentiaalista asiakasta viestisi tavoitti.

Millainen on hyvä landing page?

Keskityn tarkastelemaan landing pagea nyt erityisesti Googlen käyttäjän näkökulmasta.

Hyvät laskeutumissivut vastaavat kysyntään

Hyvin usein kuluttaja etsii ongelmaansa ratkaisua netissä. Laskeutumissivun pitää ensinnäkin nousta Googlen hakutuloksiin klikattavaksi joko SEO-optimoinnin tai Adwords-mainonnan avulla. Kun laskeutumissivu klikataan auki, sen pitää vastata kysyntään ja tarjota ratkaisu.

Hyvät laskeutumissivut huomioivat erilaiset ostajatyypit

Erilaisia ostajatyyppejä varten sivulle tarvitaan erilaisia elementtejä. Esimerkiksi sosiaaliset ostajat huomioidaan asiakasreferenssien tai vaikkapa arvosteluiden muodossa. Järkiperäisille ostajille tarjotaan raudanlujaa faktaa ja hyöty-laatusuhteen korostamista. Tunneperäinen ostaja ei välttämättä mieti rahallista arvoa, vaan ostamisesta saatavaa mielihyvää. Arvoperusteinen ostaja arvostaa lisäarvoa, mistä hänelle itselleen on hyötyä. Tässä siis vain muutama esimerkki. Kuitenkaan informaatiotulvaa kannattaa välttää, jotta kokonaisuus ei mene sekavaksi.

Hyvät laskeutumissivut ovat myyvät

Kerro tuotteestasi / palvelusta ne hyödyt, millä asiakkaallesi on eniten merkitystä. Tee oman alasi benchmarkkausta, eli tutki, miten kilpailijat markkinoivat. Karsi liipa laapaa, mutta ole persoonallinen ja erotu massasta. Ihmiset haluavat ostaa ihmisiltä, ei yrityksiltä. Anna liiketoiminnallesi omat kasvot, vaikka edustaisit isompaakin remmiä.

Hyvät laskeutumissivut sisältävät selkeät toimintaohjeet

Älä anna sivun vain loppua, vaan anna selkeät ohjeet, miten tarjoamasi ratkaisun saa omakseen. Sivustoille kannattaa luoda ns. ’Call-to-action’-osio, joka kertoo yksiselitteisesti, mitä asiakkaan toivotaan tekevän. Tämä voi olla myös numero, pikayhteyslomake tai linkki ostamaan.

Hyvät laskeutumissivut ovat hakukoneystävälliset

Google suosii kevyitä ja responsiivia sivuja. Lisäksi viljele tekstiisi hakusanoja varsinkin otsikossa, linkeissä sekä leipätekstin yläosassa. Nimeä kuvat liiketoiminnallesi olennaisilla sanoilla. Jos olet WordPress-sivujen haltija, lataa sivuillesi (tai pyydä kotisivutoimittajaltasi) Youst SEO-lisäosa, mikä neuvoo sinua sivujen SEO-parantelussa.

Lisää kirjoituksia
Mikä Velhovisio?

Olemme iloinen ja energinen mainostoimisto Tampereen kainalossa Ylöjärvellä  ja loihdimme mainioita kotisivuja ja näyttäviä mainosmateriaaleja.

Tervetuloa VIP-asiakkaaksemme!

Olen Velhovision perustaja ja mainosalan kokenut monitoiminainen. Vastaan sujuvasta projektin kulusta ja pidän ohjat käsissäni moneen osaajaan.

Jään innolla odottamaan yhteydenottoasi, niin katsotaan mitä voimme tehdä yrityksenne eteen!

– Maaret Borg, yrittäjä ja visuaalinen toteuttaja

Annika Salminen

Energiapakkaus Annika hoitaa asiakaspalvelua ja saa lämpöisellä olemuksella päivän paistamaan myös asiakkaan risukasaan.

Olen Velhovision perustaja ja mainosalan kokenut monitoiminainen. Vastaan sujuvasta projektin kulusta ja pidän ohjat käsissäni moneen osaajaan.

Jään innolla odottamaan yhteydenottoasi, niin katsotaan mitä voimme tehdä yrityksenne eteen!

– Maaret Borg, yrittäjä ja visuaalinen toteuttaja

Pirauta ihmeessä!
Istutaanko alas?
Asemantie 2, Ylöjärvi
Laitathan viestiä?
Verkostoidutaan?

Velhovisio mainostoimisto Ylöjärvi ja koko suomi - aina osaavaa ja henkilökohtaista palvelua!

2019-04-25T11:44:10+03:00