Koska Google Adwords -kampanjoiden tekoa ei voi aloittaa ilman toimivaa mainostiliä, asiakkaan tehtäväksi jää avustaa mainostilin luomisessa. Google Adwords on suunniteltu niin, ettei esim. maksutietojen syöttöä alkuvaiheessa pystytä ohittamaan. Korostan, että Velhovisio ei näe asiakkaiden luottokorttitietoja. Lisäksi on tarkoitus, että Velhovision tilinkäyttökutsu hyväksytään, jotta Maaret pääsee rauhassa tekemään monipuolisen ja laadukkaan mainosrakenteen.

Velhovision mainoskampanjoiden hallinta jää aina ensisijaisesti asiakkaalle. Olet varmaan joskus törmännyt Google-mainosmyyjien yhteydenottoihin? Näissä paketeissa on hyvin usein yhdistävänä tekijänä sellainen piirre, että työ tehdään suljettuun tiliin. Onhan se toki asiakkaalle helppoa, mutta et pääse tilin tietoihin itsenäisesti käsiksi, vaan olet raporttien varassa. Kun et enää halua jatkaakaan sen hetkisen toimittajan kanssa, koko Adwords-tili katoaa ja olet taas lähtötekijöissä. Ja muista aina, isot toimijat usein pitävät mainosasioidesi hoidon itsellään pitkin määräaikaisin sopimuksin. Velhovisio sen sijaan luottaa taitoihinsa – kanssamme olet vapaa.

Eli jaksathan jumpata tilin auki kanssani, sillä tästä on eniten yrityksellesi hyötyä myös jatkossa.

1) Google-tunnukset

  • Varmista, että sinulla on yrityksesi gmail-tunnukset käytettävissä. Mikäli niitä ei sinulla ole, voit luoda yritystä varten omat gmail-tunnukset osoitteessa esimerkiksi Googlen aloitussivun oikean yläkulman ”Kirjaudu sisään” -painikkeen avulla. Kirjaudu ulos mahdollisista henkilökohtaisista gmail-osoitteista, niin saat tämän näkymän.

2) Yrityksen tietojen ja maksutietojen lisääminen

  • Lisää selaimen osoiteriville https://adwords.google.com.

  • Kirjaudu Google Adwords -tilille yrityksesi gmail-tunnuksilla.

  • Jos näet tämän ruudun, olen täyttänyt tiedot puolestasi muutamaan portaaseen valmiiksi. Tällöin voit lisätä yrityksesi tiedot ja maksutiedot ja tämä viimeistelee tilin.

  • Mikäli et näe tätä ruutua, täytä esiasetukset alustavasti itse. Huom! Älä käytä liikaa aikaa, sillä nämä asetukset tullaan tekemään uudelleen huolella heti, kun saan mahdollisuuden muokata tiliä.

3) Asiakastunnuksen ilmoittaminen

  • Jotta voin päästä muokkaamaan Adwords-tiliäsi, tarvitsen asiakastunnuksesi (on siis muotoa 123-456-7890). Löydät sen tilin oikeasta yläkulmasta, kysymys-merkki ikonin takaa. Lähetä tieto velho@www.velhovisio.fi meilitse, kiitos.

4) Kampanjan keskeytys / käyttöönotto

  • Jos haluat heti kokeilla, niin keskeytä tilin aloitustöiden aikana muodostunut kampanja. Tämä on hyödyllinen kohta myöhemminkin – voit ottaa Adwords-kampanjan käyttöön hiljaisina aikoina ja keskeyttää, kun kiirettä.

5) Tilin käyttökutsun hyväksyminen

  • Lähetän sinulle tilin käyttökutsun hyväksyttäväksesi. Siitä tulee ilmoitus oikeaan yläkulmaan.

6) Laskujen hakeminen kirjanpitoon

  • Kun mainoskampanja on kunnossa, hyväksytty ja käyttöönotettu, noin kuukauden päästä pitäisi laskutus-osioon muodostua tosite. (Toki siis koko ajan näet Adwords-kulut suoraan tililtäsi ja ne noudattavat sovittua mainosbudjettia).